Коне се разхождат на воля в благоевградски парк

Снимка: Infomreja.bg

Два коня окупираха днес новия парк в благоевградския квартал "Еленово".

Животните, пуснати на воля из зелените площи, където играят и деца, са на жители на ромската махала.

Недобросъвестните им стопани обаче безотговорно са ги оставили да се разхождат свободно в най-големия жилищен комплекс в града.

Явлението не е рядкост. В „Еленово“, особено в районите около ромския квартал, подобна картина е често срещана. Всички отдавна са свикнали с нея. Съзират я, вдигат рамене и продължават пътя си.

Необезпокоявани, конете обикалят по паркове, междублокови пространства, паркинги и улици. Понякога невръстни деца ги яхат и препускат с тях като в уестърн.

Иначе подобна филмова сцена се води за нарушение на Наредбата за отглеждане на животни на територията на община Благоевград, приета през 2006 г.

Член 14 гласи: Забранява се пашата на територията на паркове, градини, училища, културни и здравни заведения, крайблоковите пространства и други места, определени с разпореждане на съответните административни органи.

В член 16 пък е записано, че за констатирани нарушения, както и за неизпълнение на дадени преди това предписания, съгласно чл. 37 от ЗАНН контролните органи съставят актове, въз основа на които по чл. 22 , ал. 4 от ЗМСМА се издават наказателни постановления за глоба в размер до 100 лв. от кмета на общината.

При повторно нарушение санкцията скача от 100 до 300 лева.

По всичко личи, че общината си затваря очите за нарушенията на мургавите си жители, защото ако наредбата се спазваше стриктно, то подобни гледки щяха да са необичайни. 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK

//