Коне предизвикаха две катастрофи край Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

За случаите е уведомена прокуратурата

2 пътни произшествия са възникнали в края на миналата седмица, причинени от безстопанствени животни, излезли на пътя. На 16 септември в 2.50 ч е подаден сигнал в ОДМВР, че на пътя с. Ябълково – Кюстендил има ПТП между камион и кон, съобщават от полицията.

Пристигналата на място дежурна полицейска група е установила на пътното платно убито животното и нанесени щети на камиона, управляван от 57-годишен гражданин на Северна Македония. В обслужването на произшествието са участвали и служители на БАБХ, не са открили чип или  ушна марка на животното, собственикът не е установен. Досъдебно производство е образувано по случая.

Пътният инцидент между внезапно изскочили на пътното платно коне и лек автомобил „Хюндай“, управляван от 63-годишен дупничанин и пътуващ от Дупница към Кюстендил. Нанесени са щети на лекия автомобил, 1 от животните е намерено мъртво, установен е собственика на животните – законен представител на фирма за селскостопански животни. Досъдебно производство е образувано по случая в РУ Бобов дол. За случаите е уведомена прокуратурата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK