Концерт на трио „Евридика” в Кюстендил

снимка: infomreja.bg
На 22 май от 18 часа в Голямата зала на читалище „Братство 1869” ще се проведе концерт на Трио „Евридика”, който се организира в рамките на Шестата международна камерна музикална академия.
 
Вокално трио „Евридика” е създадено в Нов български университет през 2010 г. под ръководството на доц. Георги Петков. Мария Александрова, Радостина Стефанова и Моника Божичкова са студенти от департамент "Музика" на НБУ в класа по народно пеене на Нелка Петкова. Те са възпитанички и на НМУ „Любомир Пипков“ - София.
 
Триото е лауреат на седем първи награди, номинация за "Гран при", „Награда за най-оригинален стил в изпълнението”‚ присъдени от национални и международни конкурси. Репертоарът им включва народни песни от почти всички големи фолклорни области на България, оригинални фолклорни образци и обработки на композиторите Стефан Кънев, Петър Крумов, Кирил Стефанов, Николай Кауфман, Боян Нанков, Георги Петков и други.
 
Организатори на проявата са читалище „Братство 1869”, Илинойски Уеслиън университет – САЩ и читалище „Пробуда 1961” -Кюстендил.
 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK