Комплексен контрол на бензиностанциите в Благоевградско

Снимка: Infomreja.bg, архив

През изминалата седмица Междуведомственият център на ГДБОП организира и координира контролните действия на съвместни екипи при извършване на масирани проверки на обекти за разпространение на горива в Благоевградския регион.

В рамките на два дни, на 12 и 13 март 2019 г., от икономическите структури на Министерството на вътрешните работи, Националната агенция за приходите, Държавната агенция за метрологичен и технически надзор и Агенция  „Митници“ е осъществен комплексен контрол на 28 бензиностанции в областта. От държавните органи са съставени общо 29 акта за установяване на административни нарушения, 5 протокола за задължително предписание и са отдадени 3 писмени разпореждания.

В хода на проверките е констатирано, че в една от бензиностанциите не са спазени правилата за пожарна безопасност, а в други четири се извършва продажба на горива, които не съответстват на изискванията за качество. Предприети са принудителни административни мерки – запечатан е обект от експертите от противопожарната служба, а от Метрологичната агенция е наложена забрана за разпространение на некачествените горива. Предстои тяхното изтегляне и налагане на имуществени санкции на нарушителите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK