Комисията реши: Волен Сидеров остава без имунитет

Волен Сидеров, снимка: Булфото

Парламентарната комисия свали имунитета на Волен Сидеров заради инцидента на "Раковска” преди две седмици, съобщи Dnes.bg.

"Взехме решение да предложим в пленарна зала разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу депутатите Волен Сидеров и Десислав Чуколов", коментира Димитър Главчев, председател на комисията.

"Решихме заседанието на комисията да бъде с такава спешност, защото смятаме, че българските граждани очакват бързи решения. Даже смятам, че до известна степен сме закъснели“, заяви той, цитиран от Агенция "Фокус".

"Смятам, че имаше необходимост от бързи решения. Това е първото искане от главния прокурор Сотир Цацаров за такова решение, което е за събитията от 10 октомври, а искането от 12 октомври“, обясни той и каза, че срокът е 14 дни според правилника на НС е изтекъл на 26 октомври.

Депутатите от временната комисия за имунитета на лидера на "Атака" решиха заседанията да се провеждат при закрити врата.В решението им бе вписано, че няма да бъдат допускани народни представители, които не са членове на комисията. Представителите на медиите също бяха помолени да изчакат пред залата, съобщава Нова телевизия.

Решението на комисията предстои да бъде гласувано от Народното събрание.

Депутатът от "Атака" Явор Нотев, който е и член на комисията, изрази недоволство от решението за закрити заседания, тъй като нямало "нищо строго секретно". Възникна спор между депутати, симпатизанти на "Атака" и квесторите на НС, тъй като симпатизантите искаха да присъстват на заседанието на комисията. Те обаче така и не бяха допуснати в залата.

Самият Волен Сидеров също не бе допуснат на заседанието на журналисти. "Това е трибунал, това не е комисия", коментира той пред журналисти. По думите му комисията се е събрала с определена цел, а това е изключително опасно.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK