Комисия извършва проверка на унищожените земеделски култури в Кюстендилско

Снимка: Infomreja.bg, архив

Експертна комисия към Областна дирекция „Земеделие“ - Кюстендил извършва проверки на земеделските култури, предимно овощни дървета, които бяха засегнати от студовете на 26-ти срещу 27 ми април тази година.

Това обяви общинският съветник Огнян Атанасов, който преди дни депозира запитване до ОД „Земеделие“.

От там уточняват, че при невъзможност да се уточнят щетите при първи оглед, непосредствено след настъпването им или по необходимост, обследването може да се извърши повече от един път.

Протоколи се издават за конкретни условия и даден период, за съответната година. За минал период от време, обследване на културите не може да се извърши и протоколи не се издават.

„В качеството си на общински съветник и воден от притеснението за нанесените щети на реколтата от настъпилото неблагоприятно климатично въздействие „слана“, направих запитване до ОД „Земеделие“ - Кюстендил с искане за информация, която да бъде от помощ на земеделските стопани, относно подаването на заявления от физически и юридически лица за компенсиране на щетите. Изразявам надежда, че настоящата информация ще бъде полезна за всички наши съграждани, пострадали от това изключително неблагоприятно природно явление“, коментира още инж. Огнян Атанасов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK