Колоната на "Вагнер" е повредила над 10 000 кв. м. пътна настилка в Ростов на Дон

Снимка: ТАСС

Работата по отстраняване на щетите ще започне още днес

Повече от 10 000 квадратни метра пътна настилка е била повредена в Ростов на Дон, след като в града влязоха колони на частната военна компания "Вагнер", съобщи ръководителят на градската администрация Алексей Логвиненко, цитиран от ТАСС и БТА.

"Специалисти направиха проверка на пътищата, по които е преминала военна техника. По предварителна информация площта на повредената пътна настилка възлиза на 10 000 квадратни метра. Най-силно е засегнат площад "Буденновский", написа Логвиненко в "Телеграм".

Работата по отстраняване на щетите ще започне още днес, като се очаква тя да приключи до два дни.

Бойците от руската паравоенна групировка „Вагнер“ се изтеглят от граничещата с Украйна Воронежка област, пореден след похода им към Москва, прекратен от техния командващ Евгений Пригожин, съобщиха днес местните власти, цитирани от Франс прес.

Отрядите от паравоенната групировка „Вагнер“ завършват изтеглянето си от територията на Воронежка област, написа в „Телеграм“ губернаторът Александър Гусев. Той увери също, че всичко преминава „нормално“, без инциденти.

Гусев добави, че властите ще информират жителите за компенсациите за нанесените щети и им благодари за "издръжливостта, твърдостта и разума".

В събота той призова хората във Воронеж да си останат по домовете и изрази подкрепа за президента Владимир Путин.

Други южни региони на Русия и областите по пътя към Москва, докъдето бойците заявиха, че ще стигнат, започнаха да отменят ограниченията, наложени по време на драматичния бунт.

В южния Ростов на Дон, където "Вагнер" превзе щаба на армията, железопътните и автобусните гари започнаха да работят нормално, а ограниченията по пътищата бяха отменени, съобщиха властите.

В Москва обаче все още е в сила "режим на антитерористична операция".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK