Колоездачна обиколка на Благоевград под надслов "Спорт - бъди независим!"

снимка: infomreja.bg, архив

Колоезначна обиколка на Благоевград под надслов "Спорт - бъди независим!" ще се проведе на 7 май. Стартът е предвиден за 11 часа.

Маршрутът тръгва от пл. "Георги Измирлиев" пред сградата на АУБ, преминава през бул. "Св. св. Кирил и Методий", бул. "Димитър Солунски", ул. „Александър Стамболийски“, ул. „Христо Силянов“ (джамията) и ул. „ Митрополит Борис“. Крайната точка отново е пл. „Георги Измирлиев“ (пред АУБ).

Организатори на спортното събитие са Община Благоевград, Регионалният инспекторат по образованието, Общинският съвет по наркотични вещества и Сдружение "Велокплуб Благоевград".

В инициативата могат да се включат всички желаещи ученици и граждани. Целта е да се популяризира колоезденето и да се стимулират тийнейджъри и възрастни да спортуват.

Обиколката е част от съпътстващите събития по повод Третата глобална седмица за пътна безопасност на тема "Децата и безопасността на движението по пътищата" с официално лого "Спаси живота на децата".

Седмицата е в изпълнение на Резолюция 68/269 от 10 април 2014 г. на Общото събрание на ООН за "Подобряване глобалната безопасност по пътищата".

При неблагоприятно време колоезначната обиколка ще се проведе на следващия ден - 8 май.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK