Колоездачка от Разлог с множество награди

Снимки: Община Разлог

Йоана има участие и в над 30 индивидуални състезания

Тя е само на 12 години и вече е шампион. Йоана Вълканова е носител на две призови места в различни категории колоездене. Българската федерация по колоездене награди своите победители от колоездачните серии за 2019 година. От всички надпревари, в които взе участие, Йоана успя да събере 210 точки и стана Шампион на България в категория „Мастър“.

Част от състезанията, на който е взела участие са: Витоша 100, Симеоново, Княжево, Драгалевци, купа Мургаш, Черни връх, Чепеларе, Белоградчишките скали, Казанлък и още много други.

Йоана има участие и в над 30 индивидуални състезания през сезона всички с огромни завършили с успехи.

Спортният талант не е само съчетание от физически показатели. Йоана доказа, че талантът е и голяма мотивация, настойчивост и упоритост в тренировките, способност да се съревноваваш.

Заслуга за нейните постижения има и семейството на Йоана. Нейният баща е и неин треньор. Именно той запалва у дъщеря си любовта към колоезденето.

Илия Вълканов също е призьор от състезания по колоездене. Поздравления заслужава и целият отбор на Olimp Bike Team, които станаха трети в отборното класиране на България.

Днес кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев посрещна в кабинета си Йоана заедно с цялото й семейство. Той връчи на младата спортистка подарък и сподели, че със своите големи успехи и постижения, Йоана Вълканова радва разложани и допринася за популяризиране името на града. Той пожела да запази спортния си дух и да продължава да печели и занапред.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf