Колите втора ръка поскъпват, новите се бавят

Снимка: БГНЕС

Причината е, че производството на нови коли се бави изключително много

Ръст на цените се наблюдава при автомобилите втора употреба. Причината е, че производството на нови коли се бави изключително много, което прави старите по-ценни и по-дълго използвани. В Дупница например колите втора ръка са започнали да свършват, съобщава Нова телевизия.

"В един магазин, като се продадат повечето от колите, се изпразва, и не може да ги заменим с други. Ако примерно ти всеки ден продаваш по една кола, то рано или късно колите изчезват. Това е все едно да се свърши хлябът в магазина, аз да отида и да купя мухлясал хляб, само и само да продавам, но мухлясалият не се търси. Така е и при колите", заяви собственикът на автокъща Георги Грозданов.

Феноменът се дължи на факта, че на пазара в момента нови коли няма. Това кара собствениците на по-старите автомобили в Западна Европа да не бързат да се разделят с сегашните си коли, защото няма какво ново да си купят. И затова до България автомобили втора ръка почти не стигат.

"В Италия в момента оказионите са празни. Няма коли, хората не си оставят колите да се продават, защото не могат да си купят нови. Всичко идва от новите коли, липсват на пазара, бавят се повече, отколкото трябва - с месеци, с години даже някъде", посочва Грозданов.

Много италианските търговци обаче правят всичко възможно да не прекъсват връзката си с доказания пазар в България.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK