Коледни сказания: Светлина в очите

Снимка: Infomreja.bg

Коледната рубрика на ИНФОМРЕЖА е събрала 4 истории от 4 различни герои

Коледните сказания са най-уютните приказки от годината, в които героите са едни от най-добрите, а примерът, който дават – е за подражание.

Коледната рубрика на ИНФОМРЕЖА е събрала 4 истории от 4 различни герои, които очароват по своему с това, което са дали и дават на обществото – енергия, воля, талант, спасение.

Втората коледна приказка е част от един дълъг списък с жени, които са казали „Не“ след дълго мълчание. Заради обета си за вярност, дълг към семейството и любовта, са поставили себе си и телата си на последно място, а на първо – позволили злото да тържествува.

Такава е и историята на Стефка. Едно младо току-що навършило пълнолетие момиче, влюбило се в по-възрастен от нея мъж. Той – вече разведен и с две деца, но това няма значение, когато любовта заслепила и двамата… или поне само по-младия от тях. Стефка е дала себе си на него. Обрекла се е да бъде с него в добро… но по-скоро в лошо. Тя е от онази статистика с жени, понесли и първия шамар, и първото извинение след него, и следващия удар. Тя знае за всички дълбини на ада, преминала е през тях, а днес се намира там, където ѝ е мястото – заслужено и като за победител – сред семейството си.

Тази история днес има добър край, а не е ужас безкрай. Въпреки огромни травми и болки, въпреки отнемането на част от зрението, Стефка е сред „прогледналите“ ясно, че мълчанието не е вариант. Напротив – мълчанието е злато, с което тържествува злото. Тя говори, тя се бори, тя иска правосъдие за себе си и тези като нея.

На Коледа трябва да се разказват такива приказки – за силата, за безумния страх, преборен от семейното единство, за подкрепата, за преживяното, за изправянето на крака. Защото само на Коледа хората сякаш съзнават колко са си ценни, колко е ценна любовта, колко е ценен животът и здравето им.

Днес Стефка се определя като много богат човек. На трапезата е с децата и внучето си, със снаха си, която определя като своя дъщеря. 

Стефка не е онази жена, нападната посред бял ден на улицата, от криминално проявено леке, което е взело пари от поръчителя – бившият съпруг – наркоман и агресор. Тя не е тази жена, която поведе шествие е Благоевград за да потърси справедливост за всеки един шамар. Тя е жената, която носи силата на гърба си и я дава на всеки, докоснал се до нея. Защото само на Коледа – стават чудеса!

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK