Колата на Петко Сертов е забелязана край Петрич

снимка: bnews.bg

На 5 декември около 18 часа автомобилът на Петко Сертов е бил забелязан в района на Петрич, съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, цитиран от faktor.bg.

По-рано днес той обяви мерките, предприети по издирването на бившия шеф на ДАНС.

"Беше осъществено планираното облитане с хеликоптер на „Гранична полиция“, но то не даде резултат". Това заяви Светлозар Лазаров след среща на министъра на вътрешните работи Веселин Вучков с посланици и дипломати по въпросите на сигурността в туризма.

„Операцията продължи от 12.30 до 13.30 часа от пътен възел Мухово, язовир Тополница в посока Костенец. Тази операция, за съжаление, не даде резултат. Към настоящия момент, вследствие на облитането, не е забелязан Петко Сертов, а също и неговият автомобил”, обясни Лазаров.

„Паралелно с това се извършават и други издирвателни мероприятия, едно от които тече и в момента. Проверяваме информация, че на 5 декември около 18.00 часа автомобилът на Петко Сертов е бил в района на град Петрич. Това също не е необичайно, защото имаме информация за тази дестинация. Може да се направи логично предположение за негово излизане в посока Гърция, предвид контактите на Сертов и семейството му, но по никакъв начин до момента, в който няма идентифицирано лице – тоест не открием издирвания и автомобила му, няма да прекратим издирването и работата по случая”, допълни Светлозар Лазаров.

„Имаме данни за срещи и конкретни места, но нека това остане в рамките на нашата работа. Когато имаме повече информация, ще я предоставим пред обществото. Към настоящия момент това не е необходимо", допълва Лазаров.

 

КОМЕНТАРИ

55517:09 - 11.12.2014
ТЪРСЕТЕ ГО ПРИ ВЕСКА МЕДЖИДИЕВА В ЮАР И БРАТЯ ГАЛЕВИ
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK