Кола нахлу в пешеходна зона в Трир, има загинали и ранени

Снимка: БГНЕС

Няма данни за националността на пострадалите

Автомобил e навлязъл в пешеходната зона на германския град Трир, при което има двама убити, съобщи “Тагесшау”. Шофьорът е арестуван. Кметът на града съобщи за двама загинали и поне десетима ранени. Той обяви, че прегазването на пешеходците е било умишлено.
Шофьорът, предизвикал катастрофата, е германски гражданин на 51 години, уточнява РИА Новости. В близост до мястото на трагедията са забелязани линейка и няколко хеликоптера, съобщава БГНЕС.

Последва и реакция от премиера Бойко Борисов. От името на целия български народ изразявам най-искрени съболезнования към семействата и близките на починалите при нападението в Трир, Германия.

Моля се и за всички пострадали. Такива варварски актове на насилие нямат място в Европа и отговорните извършители трябва да понесат най-тежките наказания. Това обяви в личния си профил във фейсбук, премиерът Бойко Борисов.

От Министерство на външните работи обявиха, че генералното консулство във Франкфурт е във връзка с полицията в Трир, в момента няма никаква информация за националността на пострадалите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK