Кои са най-удобните панталони за жени

Най-популярните модели панталони за жени

Историята на дамските панталони е вълнуваща и интересна. Макар до 20 в. този елемент от облеклото да е бил считан за изцяло присъщ на мъжете, следващите десетилетия напълно преобръщат представите. Ключова роля за този поврат изиграва френската модна дизайнерка Коко Шанел.

Историята на дамските панталони е вълнуваща и интересна. Макар до 20 в. този елемент от облеклото да е бил считан за изцяло присъщ на мъжете, следващите десетилетия напълно преобръщат представите. Ключова роля за този поврат изиграва френската модна дизайнерка Коко Шанел, която полага всевъзможни усилия, за да направи чисто мъжките облекла, достойни да подчертаят красотата на женското тяло.

В Bolf ще откриете богато разнообразие от панталони. Всеки един от тях обаче имат своите специфики, не на всеки ще стои добре или няма да е удобен. Преди да ви подскажем кои са най-удачните варианти за вашата фигура, нека се върнем към историята за кратко.

По време на Първата световна война, жените, които са били ангажирани в тила, са били принудени да носят панталони. След края й вече се е гледало по-благосклонно на присъствието на тази дреха в женския гардероб, стига обаче дамите да го носят само за извършване на работа, свързана с тежък физически труд.

Не след дълго на арената се появява Марлене Дитрих - германско-американска актриса, която смело носи мъжки панталони и костюми. Феминистките движения са в своя пик и постигането на равноправие на половете е въпрос на време. Веднъж щом победата е постигната, модната индустрия започва да произвежда модели, специално разработени за жени. Появяват се още спортните клинове и анцузите, а в средата на 20 в. - и прословутите дънки – любимата дреха на поколения наред.

Най-популярните модели панталони за жени

Условно панталоните може да се поделят на къси, подкъсени или пък дълги. Освен това може да бъдат по тялото, широки или пък разкроени. Истината е, че моделите са толкова много, че е предизвикателство да ги пробвате поне веднъж всичките.

Панталонът тип цигара е предпочитан избор за жените, които търсят нещо лесно за съчетаване. Той върви перфектно с риза, сако, тениска или пък обемен пуловер. Супер удобно решение са панталоните тип клеш, камбана или пък банан. Те са просторни и не ограничават свободата на движенията.

Ако искате да направите впечатление на стилна жена, изберете панталон галифе или пък палацо. Те са супер удобни и може да ги съчетаете с модерна блуза, риза или сако.

Панталоните карго са друг комфортен модел с просторна кройка. Често се изработват от непромокаема материя.

Сред удобните панталони за жени няма как да не споменем и спортните долнища и клинове, без които любимата ви тренировка е невъзможна.  

Удобният панталон се подбира внимателно

Панталоните са дреха, която не може да ви доскучае. Ако искате да се чувствате в тях не само удобно, но и уверено, препоръчваме да съобразите покупката им с фигурата ви.

Тип ябълка – Предпочетете класически прави модели, широки или клеш.

Тип круша – Широките бедра и изразителната талия имат нужда от балансиране. Отдайте предпочитание на свободните и разкроени панталони с правилно позиционирана талия. Моделът не бива да стяга бедрата. Отбягвайте ниската талия, тя прави бедрата визуално по-широки.

Тип обърнат триъгълник – За вас модните стилисти определят като удачни почти всички модели панталони, дори тези с ниска талия. В най-добрия случай купете клеш, панталон банан или галифе.

Тип правоъгълник – Притежателките на този тип фигура е желателно да носят преди всичко прави модели и клеш. Джобовете и декоративните елементи ще добавят необходимия обем на дупето.

Тип пясъчен часовник – При избора на панталон, тъй като почти всичко ви стои перфектно, стремете се да не правите бедрата визуално по-обемни. Т.е избягвайте стягащите модели и тези, изработени от дебела материя.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK