Кои са най-абсурдните сигнали, постъпващи в полицията?

Снимка: dir.bg

НЛО, неподходяща музика, шумна любов...

Екипите на полицията се отзовават на странни и дори абсурдни сигнали. Оказва се, че хората търсят помощ от униформените за всичко - от неподходящи, според тях, песни на улични музиканти, през НЛО, до шумната любов на съседите.

Обаждания се приемат денонощно в Оперативната дежурна част на Областната дирекция на МВР във Варна. Дежурните в полицията са свикнали с понякога страните сигнали, които получават през националната система 112 и от денонощните телефонни линии в полицията.

"След като го получим този сигнал, ние го разпределяме между районните управления. Понякога се правят и конферентни връзки с районните управления, за да се уточни и изясни същността на сигналите", обяснява пред БНТ инспектoр Христо Христов, ОД на МВР - Варна.

Колкото и да искат, полицаите невинаги могат да помогнат на всички, които се обаждат с проблем.

"Имаше един такъв сигнал за много силен шум от прелитащ изтребител. Тогава в този момент имаше Air Police и облитаха територията на Варна, за да видят къде са летищата. Понеже явно по-ниско минават, хората масово се обаждаха тук да намалим шума. Колкото и желание да имаме, няма как да го постигнем това нещо. Пък и няма как да прелетим горе, за да им кажем да намалят шума", спомня си главен полицай Кирил Киров, ОД на МВР - Варна.

Често се случва възрастни хора да "загреят" телефонните линии в полицията с обаждания за летящо НЛО.

"Пристигат сигнали - "Дойдоха извънземните, Вие какво правите?". В крайна сметка, това са светлини от дискотеки, които се отразяват в нощното небе", допълва Кирил Киров.

 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK