Кочериново с двоен празник в Деня на независимостта

снимки: infomreja.bg

Двоен празник бе 22 септември за община Кочериново. Всяка година в Деня на независимостта общината отбелязва и своя празник. Стотици местни жители и гости изпълниха площада пред кметството за традиционния събор и окупираха заведения и пейки в центъра на града. Така дошлите по-отрано си осигуриха седящи места за забавата.

Празничното настроение подгря оркестър „Балкани“ от Пловдив, който пръв се качи на откритата сцена. Програмата продължи с местната фолклорна група към читалище „Пробуда“ – Кочериново, а след това отново дойде ред на пловдивска група. Четири чаровни дами от квартет „Мистик“ поднесоха микс от класика, поп и джаз в изпълнение на виолончело, виола, цигулка и флейта.

Както на всеки събор, и тук не липсваха шарените сергии, шатрите с лакомства и неизменната скара-бира, от която всеки опита.

Кметското ръководство се бе погрижило и за най-малките жители на общината. Надуваем замък, батут и влакче очакваха малчуганите в специално обособен детски кът.

Сред официалните гости, уважили празника на община Кочериново, бяха Камен Ситнилски - заместник-главен прокурор и новоизбран член на Висшия съдебен съвет, областният управител на Кюстендил Владислав Стойков и гоцеделчевският бизнесмен Георги Шапков.

От сцената бяха прочетени и три поздравителни адреса – от името на председателя на Синдиката на българските учители Янка Такева, от народния представител от Благоевградска област Любен Татарски и от кмета на Враца Николай Иванов.

„6 строителни обекта има в момента на територията на община Кочериново. Реализираме проекти за нова канализация и нови площади в селата Стоб и Мурсалево, нов път за Стобските пирамиди, изграждаме екопътека за хора с увреждания, на финал е и укрепването на подпорната стена на река Рилска в село Бараково. За една година в общината вече са инвестирани над 12 млн. лв“. Това отчете пред жителите на общината кметът Иван Минков, веднага след като ги поздрави за двойния им празник.

Музикалната програма продължи до късно вечерта с Поли Генова, а за финал небето бе озарено от илюминации.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK