Коалицията на хартиената бюлетина подкрепи Рашидов за шеф на НС, според ПП

Снимка: БГНЕС

БСП и БВ решиха да се присъединят към партиите на статуквото

ГЕРБ нямат план за управление. Това заяви пред БНТ депутатът от ПП Венко Сабрутев.

БСП и БВ решиха да се присъединят към партиите на статуквото, каза той за избора на Вежди Рашидов за председател на НС.

В ПП били изненадани от левицата. Няма как да се сформира мнозинство, смята Сабрутев. Направи се коалиция на хартиената бюлетина, която да подкрепи Вежди Рашидов, подчерта той. Няма да застанем зад ГЕРБ и ДПС, всяка партия, която се е докоснала до тези токсични партии, е платила своята цена, предупреди депутатът. Каквото зависи от ПП за съставяне на правителство хората на Кирил Петков щели да направят.

Сабрутев очаквал ДБ да издигнат свой кандидат, който да бъде подкрепен. От ПП обвиняват Рашидов във връзки с Мултигруп и Цветан Василев. Делян Пеевски и депутати от ГЕРБ казвали на парламентарния шеф какво да прави, според него.

Имаме управление на ГЕРБ и ДПС, изтъкна Венко Сабрутев. Иначе по мнението му се сменял моделът на управление, а именно, че статуквото нямало пълно мнозинство.

ПП ще се опитат да сформират правителство, ако първият мандат е неуспешен. Държавата е финансово стабилна, според народния представител.

ПП имат 16 конкретни мерки в бюджета за следващата година, стана ясно още от думите му. А бюджетът, който сега се предлага бил на постната пица за пенсионерите и на тлъстата пържола за строителните фирми на ГЕРБ и ДПС.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK

//