Коалиция за България с ново име - ”БСП-лява България”

Предложено е "Коалиция за България" да има ново име и да стане коалиция от партии "БСП - лява България", съобщи говорителят на левицата Ангел Найденов. Той анонсира това пред журналисти преди днешното заседание на Националния съвет на БСП, предаде БТА.

Найденов добави, че са предложени промени в Изпълнителното бюро - от него да бъдат освободени Красимир Янков, Борислав Гуцанов и Емил Костадинов, а като ново попълнение да бъде избран Захари Георгиев.

Новоизбраният председател на социалистите Михаил Миков предлага Атанас Мерджанов за говорител на партията.

Водачите на листи за предстоящите избори ще бъдат обсъдени следващата седмица и в края й ще има заседание на Националния съвет за утвърждаване на водачите, на коалиционната формула за участие във вота и на партиите в коалицията, съобщи още Найденов.

На пленума днес бившият енергиен министър Драгомир Стойнев ще дава обяснения пред съпартийците си за сключеното акционерно споразумени с американската компания "Уестингхаус" за изграждане на 7-и реактор на АЕЦ "Козлодуй".

По-рано той заяви, че не се чувства притеснен, въпреки критиките от редиците на партията.

„Ръководството на „Уестингхаус” е присъствало на среща на „Позитано”. Има три публични решения на Министерски съвет. Там е записано, че до края на май трябва да подпишем акционерното споразумение. Аз през цялото време, докато бях министър, бях атакуван. За мен винаги основната цел е бил интересът на гражданите и държавата”, каза Стойнев пред bTV.

 

КОМЕНТАРИ

признатилен16:05 - 08.08.2014
БРАВО,БСП БЕЗ КОСТАДИНОВ Е ГОТОВА ЗА БИТКИ!
Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK