Коалиция за България представи кандидат-депутатите си в Сандански

снимка: Пресцентър БСП

 

Кандидатът за народен представител от Сандански Андон Ризов: Да върнем  България към развитието, да върнем на хората переспективата и социалната сигурност

В Сандански кандидатите за народни представители от Коалиция за България призоваха за подкрепа към  радикална промяна и нов шанс за България без ГЕРБ на сцената.

Спас Панчев : Земеделците са с БСП защото Коалиция за България е най-социалната, най-добре подготвена  и може наистина да направи необходимото ,българинът да заживее свободно и спокойно

Пред множество от граждани и гости на Сандански пред Интерхотел Сандански, на входа на парка, БСП представи на избирателите кандидатите за народни представители от Коалиция за България за Първи МИР – Благоевград.

"Цените на електроенергията се увеличиха над сто процента, цените на храните поскъпнаха над 40 процента, а лекарствата поскъпнаха няколко пъти, държавният дълг се увеличи двойно, фискалният резерв спадна под задължителния минимум, битовата престъпност ескалира, подслушва се безконтролно, България по стандарт на живот днес се нарежда на опашката на най-бедните, най-изостаналите страни – резултат от некадърното и безотговорно управление на ГЕРБ, изкарало хората на улицата". С тези думи се обърна  към гражданите кандидатът за народен представител от Сандански в листата на Коалиция за България Андон Ризов.

"Стотици хора днес в общината са без работа и без доходи и се чудят как да свържат двата края, от лицето на града се изтриха предприятия, като Завод за превързочни материали „Медика” - картичката на град Сандански, комбинат „Струма”, „Електрон”, които осигуряваха хиляди работни места. Унищожиха се животновъдни комплекси, по-голямата част от земята не се обработва и пустее, горите се секат безпланово и безотговорно, посегна се дори на парковата зона, на зеления пояс – белите дробове на нашия град. В община Сандански сградният фонд пустее и се руши, защото никой не заделя средства за поддръжката им, а това всичко е правено с парите на народа, големи чужди търговски вериги, които се настаниха на територията на общината, откривайки стотина работни места диктуват своята монополна политика и за кратко време отстраниха от пазара дребните търговски фирми и производители, потънали в дългове, които попълниха редиците на безаботните. Така повече не може", с болка отправи своите думи към хората кандидатът за народен представител от Сандански.

"На 12 май имаме шанс да направим промяна – да върнем да върнем България към развитието, да върнем на хората перспективата и социалната сигурност", призова съгражданите си Андон Ризов.

"Гласувайки за ГЕРБ, хората очакваха, че ще бъдат на нивото на средноевропейците по заплата, по благоденствие, по начин на живот", подчерта пред гражданите на Сандански коалиционният партньор и втори в листата Спас Панчев. "Но в края на този мандат България е най изостаналата държава, най-разрушената държава, в която няколкостотин хиляди фирми са фалирали, няколкостотин хиляди българи са без работа, една държава, която е на първо място в Европа по престъпност, а не по свобода, по спокойствие на живот, по благоденствие така, както беше обещал някога Бойко Борисов", категоричен бе Спас Панчев.

Председателят на ЗС „Александър Стамболийски” подчерта, че земеделците са заедно с БСП, защото тази Коалиция заедно с партиите в нея са най-социалната, най-добре подготвена и може наистина да направи необходимото българинът да заживее свободно и спокойно, българите да имат работа, да има нови работни места, да има малък и среден бизнес, който ГЕРБ разрушиха.

"Благоевградски регион може да бъде един водещ регион по развитие на зеленчукопроизводство, овощарство, лозарство, тютюнопроизводство, за да може тук да се създаде преработвателна индустрия и хилядите милиони гости, които минават през този край да опитат българското и да не се хранят с вносни продукти", смята Спас Панчев.

Земеделският водач призова санданчани на 12 май да гласуват с номер пет, за да имат възможност да живеят свободно в свободна, просперираща, социална държава, за да се върне славата на българското земеделие и на  България като цяло.

"Ако Варна е морската столица на България, Сандански е столицата на слънцето за България, или столицата на здравето", с тези слова се обърна към санданчани водачът на листата на Коалиция за България в Първи МИР – Благоевград инж. Емил Костадинов.

"В град, който има повече от 3200 години поселищна история, е обяснимо хората с особена чувствителност да възприемат бездуховността, мизерията на духа, които оставиха ГЕРБ след себе си", каза инж. Емил Костадинов.

Водачът на листата на Коалиция за България в Първи МИР – Благоевград бе категоричен пред събралото се множество в Сандански, че днес с подкрепата на избирателите са необходими неотложни аварийни действия и БСП и Коалиция за България поемат курс към радикална промяна, поемат реални, напрегнати, изпълними задачи за осигуряване растеж на икономиката и повишаване на доходите, за окончателно снемане от сцената престъпната групировка ГЕРБ, за нов шанс на България.

Огромен букет от червени рози кандидатите подариха за рождения ден на своя съмишленик - кандидатът от Гоце Делчев – Тодор Иванов.

В срещата участваха и кандидатите за народни представители от листата на Коалиция за България – д-р Владимир Пандев, Асен Балабанов, Александра Стоянова от Благоевград, Димитър Капитанов, Александър Главчев, Йорданка Атанасова от Петрич, Николай Георгиев от Кресна, Юлия Янчева от Симитли, Тодор Иванов от Гоце Делчев.

 

снимка: Пресцентър БСП
снимка: Пресцентър БСП
снимка: Пресцентър БСП

КОМЕНТАРИ

Гласоподавател17:55 - 21.04.2013
ВЪПРОС: Кой ще открие и председателства първото заседание на 42 - то Народно събрание???
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK