Коалиция "АБВ" се регистрира за изборите

Румен Петков, снимка: infomreja.bg, архив

Коалиция АБВ се регистрира за участие в предстоящите парламентарни избори на 5 октомври. Документите бяха внесени в Централната избирателна комисия (ЦИК) от председателя на предизборния щаб Румен Петков, съобщава Оffnews.bg.

АБВ ще се яви на предсрочния вот в коалиция с Българска партия либерали, Обединен блок на труда и партия ФАГО. Румен Петков каза, че тази коалиция е единствената алтернатива за решение на проблемите в лявото политическо пространство, след избора на водачите на листи в БСП.

„Това са партиите, като разбира се доминантната е АБВ. Това са четирите партии, с които формирахме коалиция АБВ и днес подадохме документи за регистрация в ЦИК”, заяви  Петков.

Той изрази и желанието си, че проверката на предоставените подписи ще бъде направена възможно най-бързо, за да може АБВ да е първа политическа коалиция, която се регистрира в ЦИК.

"Това е показателно за високата степен на готовност, която имаме”, поясни Петков.

По негови думи АБВ е решение на проблема вляво, но за съжаление има други партии, "които създават и задълбочават проблема и от морална гледна точка".

Петков коментира и ситуацията с листите на БСП:

„Не бих искал да коментирам определените водачи на други политически партии. Засега само БСП са направили такава заявка, но на вчерашното заседание на техния съвет показаха много скандали и негативни емоции. От една страна не се предлага нищо ново, а от друга – се предлагат доста спорни решения”, коментира Петков.

Според него, фактът, че някои от районите категорично отхвърлят предложените им водачи, показва каква е атмосферата в БСП, която отровена атмосфера ще продължи и по време на изборите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK