Кметът Владимир Москов връчва утре титлата "Спортист на годината". Прогнозите са, че № 1 отново ще е Димитър Саватинов

Димитър Саватинов - най-силният мъж на Америка за 2014 и 2015 г. , за втора година е фаворит за "Спортист на годината" на Гоце Делчев, снимка: Личен архив

Утре от 11 часа в сградата на общинската администрация в Гоце Делчев ще се състои тържествена церемония, на която кметът Владимир Москов удостои с титлата "Спортист на годината 2015" тримата най-достойни спортисти, завоювали високи постижения на местно, национално и международно ниво и прославили родния си град.

Ден преди официалното връчване, от спортните среди вече имат прогнози за класацията според гласуването, което се проведе сред гражданството. За втора поредна година неврокопчани нареждат на първо място в категорията при спортистите над 18 години носителя на приза "Най-силният мъж на Америка" за 2014 и 2015 г. - неврокопчанина Димитър Саватинов. 

Втори в класацията е Александър Панделиев - трети на Европейското по граплинг /интензивна борба/, златен медалист от Балканското първенство, провело се наскоро в Букурещ, Румъния, който е и втори и по брой гласове в анкетата на Община Гоце Делчев.

Трети според събраните гласове е Иван Праматаров. Той е трети на националното първенство по карате киокушин и носител на много медали от редица други турнири.

Според прогнозната класация, разпространена от местните спортни среди, при атлетите до 18 години предполагаемото първо място е за Павел Головодов. Успял на 16 години да се наложи като титуляр в мъжкия отбор на ЦСКА. Павел е и с най-много гласове от феновете, след като Александър и Виктор Панделиеви бяха прехвърлени в по-горната група.

Втори при атлетите под 18 години според прогнозите се нарежда Димитър Христов - бивш републикански и настоящ вицерепубликански шампион по борба, който е също традиционен за България спорт с много голяма конкуренция. Димитър Христов е с редица отличия от най-престижните български и международни турнири за 2015 г., като член на националния отбор юноши - 5-и от Световното първенство през тази година.

Илиян Дробенов е третият фаворит, тъй като бе първи на маратона в Гоце Делчев за 2015 г. и също е носител на редица отличия от турнири по тенис на корт в страната.

Дали прогнозите за претендентите за призовите места в класацията на Община Гоце Делчев за титлата "Спортист на годината" ще бъдат същите, гоцеделчевската общественост предстои да разбере след утрешната официална церемония.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK