Кметът Петър Паунов откри Планинско изкачване "Осогово 2019"

Снимки: Infomreja.bg

36 пилоти в битка за победата, кюстендилците Васил Тодоров и Ясен Николов сред екипа на "ДИАМО" - Благоевград

36 пилоти от България, Гърция и Северна Македония ще стартират в традиционното автомобилно състезание Планинско изкачване "Осогово 2019“.

Това стана ясно след проведения технически преглед на автомобилите на площад „Велбъжд” в Кюстендил.

Десетки любители на автомобилния спорт и високите скорости, разгледаха отблизо състезателните коли, които бяха паркирани в центъра на града.

Надпреварата "Осогово 2019“ е пети кръг от Българския автомобилен шампионат по планинско изкачване и бе официално открита от кметът на Община Кюстендил и председател на Организационния комитет Петър Паунов, който приветства с добре дошли участници и гости.

„Кюстендил е щастлив да ви посрещне за поредна година и се надявам, че ще се насладите на едни победни емоции. За съжаление тази година няма дама сред участниците, но вярвам, че ще дадете най-доброто от себе си. Успех на всички!”, каза при откриването Петър Паунов.

Традиционното автомобилно състезание Планинско изкачване „Осогово“ е днес и утре, като в момента тече първият от трите тренировъчни манша по трасето село Богослов-Студен кладенец, около което вече има десетки палатки с фенове.

Утре в 11 ч. ще започне и самото състезание, като зрителите трябва час по-рано да заемат своите места.

Трасето е с дължина 5 км и конфигурация от 36 завоя, от които 19 леви и 17 десни и е едно от най-предпочитаните в страната.

За шеста поредна година организатор е Автомобилен спортен клуб „ДИАМО“ - Благоевград, със съдействието на Община Кюстендил и партньори.

Сред участниците има и двама кюстендилски пилоти - Васил Тодоров и Ясен Николов, които ще карата за клуб "ДИАМО".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK