Кметът на Симитли връчи юбилейни медали на ветераните от общината

снимки: Община Симитли

Кметът на Симитли Апостол Апостолов отиде на крак при всеки всеки ветеран от общината, участвал във Втората световна война.

Градоначалникът ги поздрави лично в Деня на победата, закичи ги с поредния орден и им пожела още дълги години живот и здраве.

Юбилейни медали по повод 70 години от победата над хитлерофашизма получиха шестима ветерани от симитлийска община.

Малцината, спомнящи си войната, са били на 18 години, когато са дали своя принос във Втората световна война.

Атанас Чорбаджийски, Стоил Митрев, Борис Карпузов, Борис Межанджийски, Йосиф Янев и Методи Николов още разказват с вълнение за онова страшно време - войната.

Само преди седмица ветераните от общината получиха медали и от представителя на Руското посолство в България подполковник Лушченко.

Въпреки че денят е празничен, по план общинарите в Симитли се включиха в чистенето – част от кампанията „Да изчистим България”.

Всички населени места в общината ще бъдат обхванати и ще  бъдат почистени, както се случва вече няколко години. Стартът на акцията бе даден днес, като чистенето започна от рано сутринта.

Общинари и жители на Симитли запретнаха ръкави и започнаха голямото чистене около ОДЗ „Ораново” и социалните заведения там. Много от гражданите се включиха в кампанията, като излязоха да почистят пред домовете си.

Кампанията обхвана всички населени места в общината. В село Железница бе почистена централната част, около кметството и църквата. По-чиста стана и централната част на село Полето, а в село Крупник бе почистен скат.

Изчистен бе и пътят към гробищния парк в село Черниче и гробищния парк в село Полена.

Почистени бяха и паметниците в местността „Орловец”. Боклукът, който бе събран, бе извозен безопасно до общинското депо. Кампанията „Да изчистим заедно” продължава и следващата седмица, когато всички заедно ще почистят зоните за отдих и спорт.

След почистването кметът Апостол Апостолов и трудещите се общинари поднесоха венец в знак на признателност по повод 70 години от победата над хитлерофашизма.

 

снимки: Община Симитли
снимки: Община Симитли
снимки: Община Симитли
снимки: Община Симитли

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//