Кметът на Сатовча изпрати на премиера подписка, подкрепена от 250 семейства от Плетена и Долен

Снимки: Infomreja.bg

Кметът на община Сатовча Арбен Мименов изпрати на премиера Бойко Борисов подписка, подкрепена от над 250 семейства от селата Плетена и Долен.

В нея хората от двете населени места молят за съдействие лично министър-председателя за облекчаване на разрешителния режим за добив от физически лица на скално-облицовъчни камъни.

Тикларите от Долен и Плетена, чрез общинската администрация и в частност чрез кмета Арбен Мименов, предлагат промяната за облекчаване режима за добив на така наречените тикли или гнайс, да бъде извърена по начина, по който преди няколко години бе решен казусът с минералните води, предоставени за управление, стопанисване и контрол на общините.

„Уважаеми г-н премиер, във връзка с постъпила подписка от жители и цели семейства от няколко села на територията на община Сатовча, Ви молим за съдействие за облекчаване на разрешителния режим за добив на скално-облицовъчни камъни предвид безработицата, която се увеличава чувствително заради завръщането на много гастарбайтери от Испания и Гърция поради липсата на заетост и в другите държави, ниската изкупна цена на тютюна, както и останалите над 50 % от тютюнопроизвоителите от въпросните две села Долен и Плетена без сключени договори с фирми изкупвачи на тютюн“, се казва в писмото на Мименов до Борисов.

 

Снимки: Infomreja.bg
Снимки: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

kamen00:54 - 18.07.2015
Dabaite,dabaite zemiata ,posle navodnenia i otodoha ni kachtite,.Niama nasichtane na pari Allah chte vi nakaje za prestapleniata srechtu zemiata goveda takiva!!!
gogo16:16 - 17.07.2015
Lyji..Karierite sa na kmetovete kakvi 250 semeistva
до Испания05:15 - 17.07.2015
Тва са пълни простотий ,писани под влияние на алкохола.
ispania23:48 - 16.07.2015
ebati i maglostta ,vmesto da gi sprat okonchatelno tia moliat za poveche NAGLI;NAGLI;NAGLI:Sasipahte prirodata be.Iskate podpiska da otkriem srechtu razruchavaneto na ekosistemata line.Kolko televizii triabva da doidat da vi snimat

FACEBOOK