Кметът на Радомир, Пламен Алексиев: Честит първи учебен ден!

Пожелавам на всички вас здраве, ентусиазъм, търпение и упоритост! На добър час!

Уважаеми съграждани, уважаеми учители и родители,

Мили деца и ученици,

Днес е един много специален празник за вас, изпълнен с много настроение, музика и слънце, съхранен от всяко българско училище, празник, който се празнува от незапомнени времена.

В средата на месец септември, в този незабравим оптимистичен ден, вие ще преминете под животворния венец, изплетен от цветя за вас, по стара българска традиция.

Ще влезете в подновените и чисти класни стаи, където ви очакват вашите любими учители с топла обич, надежда и утеха, за да ви поведат към вълшебния  път на познанието.

Нека с ритуалното посрещане и с плискането на вода винаги да ви върви като по вода, защото тук, в българското училище, родители, учители и ученици споделят своите радости и успехи, както и заедно преодоляват трудните моменти!

Днес, когато се чува звънкият смях на първокласниците, нека ги поздравим и тях и да споделим радостта им, когато те се вълнуват от прелистването на   първия буквар, когато имат нужда от подкрепа и очакват всичко тук с нетърпение да бъдем до тях.

В чест на откриването на новата учебна година пожелавам на всички вас здраве, ентусиазъм, търпение и упоритост! На добър час в бъдещето!

 

Пламен Алексиев

Кмет на община Радомир

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK