Кметът на Петрич, Димитър Бръчков: Честита 115-годишнина от Независимостта на България!

Снимка: Infomreja.bg

Да живее България и винаги да има мир в нашите земи!

Уважаеми българи, скъпи жители на община Петрич,

Днес се навършват 115 г. от обявяването на Независима България, когато в църквата „Св. 40 мъченици” в 1908 г., в старопрестолната ни столица Велико Търново, бе обявен Манифестът за независимостта на нашата страна.

Този ден се явява един от най-значимите дни в българската история и доказва смелостта, всеотдайността и непрпимиримостта на българския народ, който не се съобрази с налагането на Великите сили, а само със своите чувства за родолюбие и свобода.

Този факт е записан със златни букви от тогавашните български държавници, които са разбрали, че „Съединението прави силата“ и са станали ярък пример с тяхната дързост.

Тази независимост е извоювана с много битки в предходната история на България още от времето на Хан Аспарух и е доказателство, че България е една от най-древните страни. Това общо дело от 1908 г. ни обединява и до днес, дори и с тези, които мислят различно.

Древна и свещена е земята, по която ние, българите, вървим, и когато небето и земята се слеят, ние винаги сме благословени!

Докато свят светува, ние ще помним Независимостта и България ще я има!

Слава, вечна слава на учредителите на Независимостта!

Да живее България и винаги да има мир в нашите земи!

 

Димитър Бръчков

Кмет на община Петрич

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//