Кметът на община Трекляно, Радко Петрунов: Дълбок поклон пред паметта и делото на Ботев!

Нека почетем и паметта на хилядите герои, загинали за свободата ни!

Уважаеми  българи, уважаеми съграждани,

На днешния ден, 2-ри юни, отбелязваме Деня на Ботев и загиналите за свободата на България.

Оттогава до днес изминава повече от век и половина от гибелта на нашия гениален поет и велик революционер - Христо Ботев. Славата му не угасва и до днес и се разнася по света, като величае и всички знайни и незнайни герои на страната ни.

Ние днес сме един свободен и достоен народ, наследник на Ботев и Левски, както и на хилядите други отдали живота си за нашата свобода.

Много народи по-света си нямат такива герои, като нашите борци за свобода и независимост, чиито имена ярко светят със своята самоотверженост и с нечуваните си до момента подвизи.

Нека си припомним на Ботев думите, които звучат и досега, преминали през историята ни и през праха на столетие и половина: ”Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!”.

Затова всяка година ние с благодарност почитаме имената на хилядите наши знайни и незнайни герои, загинали за свободата на България, за да  живеем  днес свободни.

Втори юни е ден за дълбок поклон пред паметта и делото на Христо Ботев - геният на българската литература и револция, както и към всички загинали за свободата на Родината ни.

 

Радко Петрунов

Кмет на община Трекляно

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK