Кметът на Кюстендил забрани пиратките

снимка: infomreja.bg, архив

Във връзка с предстоящите коледни и новогодишни празници кметът на Община Кюстендил Петър Паунов издаде заповед, с която се забранява търговията на пиротехнически изделия от търговци и физически лица без надлежно разрешение за това.

Не се допуска и търговията на пиротехническите изделия от търговци и физически лица на места, където не са спазени изискванията за продажба и съхранение на тези изделия.

Забранява се хвърлянето и възпламеняването на бомби, пиратки и други гърмящи и пожароопасни стоки и предмети на обществени места, като учебни заведения и детски градини, дискотеки, пазари, питейни заведения, обществени превозни средства, стадиони и спортни зали, закрити помещения и места, намиращи се в близост до леснозапалими материали;

При нарушение на настоящата заповед на виновните физически лица се налага наказание – глоба в размер на 5 000 лева, а на еднолични търговци или юридически лица – имуществена санкция до 50 000 лева, съгласно разпоредбите на Наредбата за обществения ред на територията на Община Кюстендил.

Контролът по изпълнението на заповедта е възложен на началника на Районно управление “Полиция” – Кюстендил и  директора на  ОП “Охрана”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK