Кметът на Кюстендил Петър Паунов, общинските съветници и кметовете на села положиха клетва (СНИМКИ)

Снимки: Infomreja.bg

Кметът на Кюстендил Петър Паунов, общинските съветници и кметове на малките населени места в общината положиха клетва днес в сградата на общинската администрация. Тържествената част започна с поздрав от страна на областния управител Виктор Янев, а председателят на Общинската избирателна комисия Васил Иванов връчи удостоверения на всеки един от тях. „Пожелава Ви лека и ползотворна работа“, обяви Васил Иванов.

Единственото предложение за председател на местния парламент беше това за Иван Андонов, чиято кандидатура беше издигната от общинския съветник от Коалиция „Кюстендил“ Михаела Крумова.

След тайно гласуване Андонов събра подкрепата на общо 25 от 37 общински съветници. Той е и един от председателите на местния парламент, който най-дълго се е задържал на поста. Председател на ОбС се избира на всеки 6 месеца след въведен ротационен принцип. Иван Андонов ще насрочи сесия до края на този месец, на която ще бъде разгледана и докладната записка всички съветници от Коалиция „Кюстендил“ да получават трудово възнаграждение в размер на 1 ст.

Общински съвет – Кюстендил  се състои от 37 съветници, като най-голяма е групата на Коалиция "Кюстендил" - 19 съветници. Коалиция "За промяна" има 8 съветници, ПП АБВ и ПП "Зелена партия" - по 3-ма, ПП БДЦ и Коалиция "За Кюстендил" са с по 2-ма представители.

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK