Кметът на Катрище плаши с гладна стачка заради безводието

Снимка: Infomreja.bg

Проблеми с липсата на вода и в редица други села

Кметът на село Катрище е заплашил да обяви гладна стачка заради липсата на вода. Това обяви кметът на Кюстендил Петър Паунов в отговор на въпрос на кюстендилец за безводие в редица села. Оплаквания са постъпили от жители на село Соволяно, Стенско и Катрище.

„Едва спряхме кметския наместник на село Катрище да не предприеме гладна стачка. Затова незабавно сме уведомили ръководителя на „Кюстендилска вода“. Дружеството е държавно и ние нямаме възможност да предприемем чисто управленчески мерки. Имаме уверението, че се работи активно по темата“, заяви още кметът.

„Ситуацията с ВиК сектора е изключително сложна, а напрежението е голямо. Положението става драматично и то 2 месеца, след които имаше толкова много дъжд. Не можем да оставим населението без вода.

Имахме срещи с различни хора по селата, положението е трагично. Това е подигравка с хората, а ние винаги сме обръщали внимание към тях. В тази връзка за сряда, когато е сесията на ОбС – Кюстендил, сме изпратили официална покана на директора на Кюстендилска вода, за да дойде и от него да чуем какво предстои и какво се очаква да бъде направено“, обяви и председателят на ОбС – Кюстендил, Иван Андонов.

Сред поставените въпроси от кюстендилци бе и този за почистването на река Банщица. Кметът обяви, че то ще продължи още в понеделник. „В момента групата приключва дейности по рязане не кестени и опасни дървета на улица „Бузлуджа“. В понеделник ще влязат в реката, за да могат да премахнат по-голямата растителност и след това ще влезе техниката, за да продължи почистването на останалия участък от реката“, обяви още кметът.

Интерес предизвика и темата за това дали се използват по предназначение поставените контейнери за дрехи. По думите на кмета, само за месеците май-юни са събрани над 17 тона или 17 513 кг., за което благодари на кюстендилци.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK