Кметът на Гърмен детронира от кметския стол в с. Марчево общинския лидер на ГЕРБ Розен Марчев

снимка: infomreja.bg

Детската учителка Верка Дишлянова е новият кметски наместник на гърменското село Марчево. Тя поема управлението от бившия кмет Розен Марчев, който е и председател на общинската структура на ГЕРБ. За първи път на тези избори местните жители не гласуваха за управник, тъй като населението е под допустимия минимум и длъжността от изборна стана назначаема. По тази причина селата с кметски наместници в община Гърмен се увеличиха с още три - Марчево, Крушево и Скребатно.

В село Крушево за кметски наместник е назначен досегашният кмет Явор Белов, а в Скребатно отново на длъжността е назначен досегашният управник Огнян Балдев. По обясними причини кметът Ахмед Башев е направил смяна само в Марчево,  коментират местните хора.

Една от причините Марчев да не бъде назначен сега от кмета Башев за наместник е това, че през 2008 година официално напуснал БСП, в която членувал от дълги години и преминал в редиците на ГЕРБ. Говори се, че лично вицепремиерът  Цветан Цветанов и областният координатор Костадин Хаджигаев му предложили да оглави и общинската структура на ГЕРБ. Като ответна реакция Марчев е бил изключен от БСП с предупреждението, че повече няма да бъде кмет на село Марчево, което вече е факт.

Със заповеди, подписани от Ахмед Башев, са назначени вече и дългогодишните кметски наместници на селата  Ковачевица – Стойка Дишлянова , на Балдево – Иван Алабашев и на Ореше - Рекип Камбуров.
 

КОМЕНТАРИ

yrko23:59 - 14.12.2011
ZNA4I I TOZI E KATO STEFAN STANKOV OT BELICA PEDALI KAK GI NAMIRAT SA PREDATELSKI KOPELDACI
Гербер22:47 - 14.12.2011
Браво на Башев ! Редно е Розен Марчев да го махнат и от Герб,защото работи и против интересите на партията.Освен с комисионни и с оправяне на незаконни имоти на името на сина му друго не прави.Розен ако има доблест сам да напусне.Г-н Цветанов,време е да си проверите хората.Този е срам и позор за партията.Изнудвач,комисионер и некадърник е.
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK