Кметът на Годешево изпълнява две длъжности едновременно

снимка: infomreja.bg

Кметицата на село Годешево, община Сатовча, Евелина Чолакова изпълнява две длъжности едновременно - управник на неселеното място и секретар, сигнализираха местни жители. Наскоро тя изгонила секретарката Еми Атанасова с оправданието, че съдът я възстановява на длъжността "секретар", която тя изпълнявала преди да бъде избрана за кмет от листата на ДПС.

Преди три дни Атанасова заварила спусната решетка и сменен патрон на секретарския си кабинет и не успяла да стигне до работното си място. По-късно разбрала, че е уволнена.

Хората в Годешево питат дали отново ще се стигне до провеждане на избори за кмет на селото, след като съдът е възтановил на работа избраната за управник Евелина Чолакова. Тя е работила като секретар през мандата на предния кмет  Байрям Талипов. Двамата се скарали и той я уволнил заради служебни нарушения. На нейното място назначил Еми Атанасова.

Да се намеси и да реши казусът час по-скоро настояват местните жители. Те очакват въпросът да бъде решен от областния управител Костадин Хаджигаев и от кмета на общината Арбен Мименов. Репортер на ИНФОМРЕЖА потърси за коментар изгонената от кметството в Годешево секретарка Еми Атанасова, за да коментира ситуацията, в която е изпаднала. 

“Миналия петък не успях да вляза в кабинета си. Сутринта заварих сменен патрона на вратата на стаята и по-късно кметицата ми заяви, че съм уволнена. Потърсих обяснение, но такова не получих. Потърсих и заповед за уволнение, но ми бе заявено, че трябва да се подпиша, че съм съгласна с уволнението си, за да получа копие от заповедта. В момемента се консултирам с адвокати и служители на Инспекцита по труда, за да търся правата си", заяви Еми Атанасова.  
 

КОМЕНТАРИ

0920:01 - 31.01.2012
Евито е много добра по ФРЕНСКИ и Арбенката това му харесва! За този "език" тя получава и още едно трудово възнаграждение! Браво мила евелинче,щом и на педалите превеждаш!
??13:21 - 31.01.2012
Така е като гласувахте за Арбен на ви сега кадето и да се жалвате тая си е! в села с по 350 - 400 житела Арбенчо има и секретарки назначени да му докладват всичко макар,че работиха против него
0000008:49 - 31.01.2012
Ами вие хора не знаете ли че тя има и трета длъжност...така че подкрепа от кмета но общината няма да получите:))))))0
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK