Кметът на Царево: Остава издирването на една жена – дъщерята на загиналата съдийка

Снимка: Нова тв

Това заяви на брифинг Георги Лапчев

Има потвърждение за самоличността на една от жертвите на потопа – това е съдия Мария Москова, чието тяло е извадено на пристанището на града. Остава едно лице, за което продължаваме издирването. Това е дъщерята на Мария Москова. Нямаме абсолютно никакви данни къде се намира, предполага се, че е била в автомобила на съдийката. Това заяви на брифинг кметът на морския град Георги Лапчев.

Градоначалникът обясни, че двата язовира на територията на Царево ще бъдат напълно обезводнени, пише Нова тв. Стартира спешна дейност по ремонт на стените им, тъй като мощната вълна ги е обрушила. Помощ ще бъде поискана от държавата. 

„Специалистите споделиха, че ако не е бил един от язовирите, който е бил напълно празен, сега целият комплекс „Оазис” нямаше да съществува. Той е бил буферът, който е спасил цял един район, в който има стотици души”, подчерта Лапчев. 

За пропадналия мост по обходния маршрут през къмпинг „Нестинарка” кметът обясни, че е направена скоростна организация пропадането да бъде запълнено и движението да бъде пуснато. „В момента имаме алтернативен обход, който е през гората”, поясни той.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK