Кметът на Благоевград определи трима от заместниците си

Румен Томов, снимка: Infomreja.bg

Евгений Терзиев ще отговаря за строителството и сигурността, Василиса Валеова - за културата и хуманитарните дейности

Ясни са трима от заместник-кметовете на община Благоевград.

В началото на седмицата градоначалникът Румен Томов обяви, че ще има четирима заместници, като издаде и първия от тях - Ясен Попвасилев, който бе в Инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Томов за местните избори. Попвасилев ще отговаря за икономиката и финансите на община Благоевград.

Днес от кабинета на Томов оповестиха още две имена. За заместник-кмет по строителството и сигурността е определен благоевградският предприемач инж. Евгений Кирилов Терзиев. Той сменя на поста инж. Емилия Тунева от екипа "Камбитов".

Ресор "Култура и хуманитарни дейности" е възложен на д-р инж. Василиса Павлова Валеова. Тя застава на мястото на досегашния зам.-кмет Христина Шопова.

Василиса Валеова е магистър – инженер “Компютърни системи и технологии“, квалифицирана в обучението по Информатика и ИТ и специализация по Икономика и мениджмънт. Доктор по Методика на обучението. Асистент е в ЮЗУ "Неофит Рилски".

Има 8 години педагогически стаж и 25 години - по специалността. Дълги години е старши експерт по информатика и ИТ в Регионалното управление на образованието в Благоевград.

И трите имена вече са вписани в официалния сайт на Община Благоевград. Там фигурира все още и името на Зорница Кралева като заместник-кмет по европейските проекти и програми. Не е изключено Кралева да запази ръководния си пост и през този мандат.

На първата си пресконференция Румен Томов обяви, че няма да има чистки в община Благоевград. "Всеки, който работи, който е професионално подготвен, има място в общината", увери Томов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK