Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов с поздравителен адрес по случай Деня на народните будители

Уважаеми съграждани,

Уважаеми учители,

Уважаеми съвременни будители,

Честит Ден на народните будители! Днес България отбелязва един от най-светлите дни в календара, посветен на делото и паметта на безбройните народни будители, които са оставили след себе си светъл отпечатък в историята ни.

През вековете редица личности са били наши будители и предводители в битките за свобода, независимост, обединение, запазването на културни ценности и жив български дух. Благодарение на тях, днес ние имаме писменост, имаме духовна независимост, имаме примери, които трябва да следваме и предаваме на нашите деца.

Наш дълг е в този забързан, съвременен свят да продължим да намираме и самите ние да бъдем будители за нашите деца, за обществото.

На вас учители, се покланям, защото вие имате нелеката задача да бъдете тези будители - да учите, да възпитавате, да  изграждате ценностната система на поколенията.

Пожелавам здраве и благоденствие! Нека всеки от нас започне първо с личен пример като будител в семейството, в малката общност, в която живее, за хората, които вярват в него и да служим като добър пример за нашите деца!

Честит празник!

 

Д-р Атанас Камбитов,

Кмет на община Благоевград

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK

//