Кметът на Белица, Радослав Ревански: Честит 1-ви ноември! Честит празник на духовността!

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

Уважаеми културни дейци,

      Поздравявам ви с Деня на народните будители – 1 ноември! На тази дата България отдава своето преклонение пред многобройните духовници и книжовници, които са успели да съхранят българския език и култура и са изградили най-здравите и дълбоки корени на нашата нравственост.

    Нека си припомним всички светли личности, посветили живота си на една свещена цел – да видят народа си буден и свободен! Това са хилядите знайни и незнайни книжовници, просветители, духовници, творци, общественици, борци за свобода.

    На всеки от тях – поклон! Нека помним и тачим богатото си културно-историческо наследство, предадено ни от тях и да бъдем достойни наследници на традициите на цял един народ.

    Продължавайте делото на будителите, съхранявайте родолюбието, изградете мост, по който нашите деца да пренесат българщината в бъдещето.
    В ден като този искам да отправя най-искрени пожелания за здраве и благополучие  към всички културни дейци. Вие, с всеотдайната си работа и труд, се превърнахте в истински будители в полза на обществото.

   Честит празник на продължителите на великата традиция!

   Честит празник на духовността!

 

С уважение:

РАДОСЛАВ РЕВАНСКИ                                                                 

Кмет на Община Белица

          

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK