Кметът Москов забрани паленето на „сирници” в зелените площи и използването на автомобилни гуми за обредните огньове на 13 март

Снимка: Infomreja.bg, архив

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов издаде нарочна заповед във връзка с предстоящия празник Сирни Заговезни, който и тази година ще бъде честван масово от жителите на Гоце Делчев и общината на 13 март, неделя.

Заповедта е свързана с направата и паленето на традиционните за празника „сирници” и е на основание чл. 4, ал. 3 от Наредба № 1 на Общинския съвет за осигуряване на обществения ред, поддържане на чистотата, опазване на околната среда и защита на имуществото на територията на община Гоце Делчев, и Наредба № 9, която касае осигуряване на противопожарния ред.

В разпространената по кметства, институции, училища и фирми заповед, кметът Владимир Москов забранява строенето на „сирници” върху тревните площи, както и в близост до жилищни сгради и други постройки, създаващи опасност от пожар.

Строго се забранява също и използването на автомобилни и други гуми за горене, с което силно се замърсява въздухът и околната среда.

Изпълнението на заповедта е възложено на началника на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” и служителите от „Охрана на селскостопанското имущество, продукцията и защита на екологията” към Община Гоце Делчев. Те ще контролират в денят на празника Сирни Заговездни както направата, така и паленето на „сирниците”. 

Почистването на града на следващия ден – 14 март 2016 г., се възлага на фирмите „Шеле България” ЕООД и Общинско предприятие „Чистота”. 

Нарушителите на заповедта ще бъдат санкционирани съгласно действащото законодателство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK

//