Кметът Минка Капитанова откри изцяло обновения център за възрастни с увреждания в Марчево на 8-ия му рожден ден (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

Кметът на община Гърмен Минка Капитанова днес, наръх осмия рожден ден на Центъра за социални услуги "Вяра, Надежда и Любов" в гърменското село Марчево, преряза лентата на напълно обновеното и реновирано социално заведение, което от създаването му не е ремонтирано, а потребителите досега живееха в пълна мизерия.

Щастливото събитие, най-вече за живеещите в Центъра болни хора над 18-годишна възраст, бе уважено от многото спонсори, както и от управителя на фирмата изпълнител на големия ремонт Венцислав Амзов, който получи искрени благодарности за свършената качествена работа от директора на социалния център Олег Милев и от кмета на селото Розен Марчев. 

В Центъра за социални услуги в Марчево вече няма и следа от предишното му състояние. Направеният вътрешен и външен ремонт на сградата, купените от общината и кмета Капитанова нови легла, ново спално бельо и цялостно ново оборудване, както и привлекателния двор, в който са оформени кътчета за отдих и беседка, много зеленина и зеленчукова градина, в която потребителите сами да си проидвеждат основните зеленчуци, придава вече аболютно европейски вид на социалното заведение.

За потребителите вече са създадени отлични условия за живеене, с красиви спални помещения, всяко с отделен санитарен възел, гардероби и всичко необходимо, за да се чувстват като у дома си.

Персоналът, който работи в центъра, полага всеотдайни грижи за потребителите и всички заявяват, че са толкова привързани към тях, че всеки ден отиват с голямо желание на работа.

Днес на осмия рожден ден на Центъра за социални услуги "Вяра, Надежда и Любов" като на истински празник имаше и празничен обяд, голяма торта, предоставена от дарителска фирма, както и много други подаръци от всички гости и спонсори, които присъстваха на милото тържество. 

"Изминаха 8 успешни години, в които ние като колектив работим с голямо усърдие и желание в този център. Помним занемарения дом и сме изключително благодарни на общината и най-вече на кмета Минка Капитанова, без която днес нямаше да имаме цял реновиран етаж, нови мебели и отдавна желаните от всички потребители беседка и красив двор. Като един добър стопанин Минка Капитанова винаги е сред нас и ни помага с всичко, от което се нуждаят живеещите тук хора. Те също много я обичат и чакат всеки ден с нетърпение", заяви в емоционалното си слово директорът Олег Милев.

"Това е най-специалното място за мен и винаги, когато имам дори и половин час свободно време, идвам да видя тези прекрасни хора, които живеят тук и които раздават безусловно своята любов към добрите хора. Пожелавам им много здраве и да пазят това, което имат, а ние като управа ще продължим да се грижим за тях и да им помагаме", каза пред всички на празника кметът на община Гърмен.

За предстоящите коледни празници Капитанова още отсега обмисля организацията на коледно тържество за хората от социалния център. Тя благодари от сърце на всички дарители, които помагат на възрастните хора с увреждания в центъра в Марчево да живеят по-добре и по-уютно, в истинска домашна обстановка, каквато вече не им липсва.

Минка Капитанова обясни, че дарители са осигурили и хубав телевизор за дневната в центъра, гардероби и още много нови придобивки, за което изказа искрените си благодарности за благородните инициативи и жестове на всички, проявили върховна човещина.

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

1111109:14 - 24.11.2016
И МИНКА Е ЗА ТОЗИ ЦЕНТЪР КОЛКО МНОГО СИ ПРИЛИЧА С ТЯХ
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK