Кметът Камбитов се срещна с посланика на Индонезия

снимки: Община Благоевград

Посланикът на Република Индонеция Н. Пр. Буниан Саптомо бе днес на официално посещение в Благоевград. Той се срещна с кмета Атанас Камбитов.

Темата на преговорите между двамата в кабинета на градоначаллника бе развитието на икономическите и културните взаимоотношения между двете страни, както и бизнес потенциалът на Благоевград като евентуален партньор на индонезийски компании.

Посланикът, който заема поста от месец април тази година, остана доволен от представянето на града, като изрази готовност за участие в бъдещи общи начинания, бизнес инициативи и проекти. Той подчерта, че основен негов приоритет е насърчаването на двустранните бизнес отношения и установяването на трайни икономически връзки между Индонезия и България.

В разговора между двамата бе обсъдена и възможността за организиране на международни културни фестивали в Благоевград с участие на индонезийски културни институти.

Срещата между кмета Атанас Камбитов и Н.Пр. посланик Саптомо завърши с взаимна увереност, че отношенията между двете страни ще продължат успешното си развитие,а в края й посланикът получи почетна грамота по повод 100 години от Освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония.

 

снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK