Кметът Камбитов откри кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“ и даде личен пример

Снимки: Община Благоевград

При изключително силен интерес започна пролетната кампания на „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“. Кметът Камбитов откри официално инициативата на площад „Македония“ заедно с председателя на Общинския съвет, Радослав Тасков, обществения посредник доц. Валентин Василев, заместник- кметове на Благоевград, жители и доброволци.

„Благодаря ви, че припознахте и подкрепихте кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“ и отделихте от свободното си време. Благодаря и на нашите партньори, които застанаха зад идеята и ни помагат. Нека заедно направим така, че нашият град да бъде по-чист, по-привлекателен, по-спретнат. Нека заедно дадем пример не само на нашите деца,а  и на тези, които замърсяват. И ако малка част от тези, които не пазят чисто, се променят, това би било успех. Аз съм сигурен, че ще успеем! Сигурен съм, че всички ни обединява едно – обичта към нашия град. Днес обичаме Благоевград повече от вчера, а утре ще го обичаме повече от днес“, каза в част от приветствените си думи градоначалникът.

Стотици жители се включиха в пролетната кампания на Община Благоевград и допринесоха с труда си за по-чист град. Доброволци, включили се в инициативата заедно с кмета Камбитов, почистиха коритото река Благоевградска Бистрица. 

Дамите от Съвета на жените успяха да преобразят двора на болницата в по-приветливо място. Те приспособиха стари автомобилни гуми в красиви саксии, с прекрасни цветя. Изчистиха целия терен в двора на болницата и облагородиха зелените площи.

Служители на общинска администрация се обединиха в идеята да почистят табелите на входа на Благоевград. Стотици граждани излязоха пред домовете си и облагородиха зелените си площи, като засадиха растения и почистиха прилежащи части. Имаше и граждани, преминаващи през терените, на които се чисти, и се включваха в кампанията в името на по-чист и по-зелен град.

Десетки терени вече са почистени. Събраният отпадък бе поставен до контейнерите, предназначени за целта. Десетки благоевградчани решиха да събират разделно и да рециклират, като събраните отпадъци бяха оставени до контейнерите за разделно събиране.

Организаторите бяха подсигурили всички необходими материали за улеснение на доброволците. На специално обособените шатри доброволци от Детския парламент раздаваха лопати, метли, чували, ръкавици, градински инструменти,тениски и шапки с логото на кампанията,както и разсад - рози, вистерия, хибискус, люляк и други.

През целия ден Благоевград ще бъде град за пример. Нека продължим кампанията на 7,13,14 април за чист и зелен Благоевград! От нас зависи!

Шатрите ще бъдат разположени и през двата уикенда за улеснение на гражданите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK