Кметът Чимев иска едногодишна стипендия за три талантливи деца от Гимназия "Христо Ботев" в Дупница

Кметът на Дупница инж. Методи Чимев, снимка: Infomreja.bg

Три талантливи деца от Гимназия "Христо Ботев" в Дупница да получават едногодишна стипендия поиска кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев в официално пиисмо до министъра на младежта и спорта проф.Даниела Дашева.

Едното от тях е 11-класничката Нанси Окоро, която стана шампион на България по ски-бягане при жените преди 2 месеца на Боровец, участва на световното първенство тази зима при жените и е сочена за един от най-големите таланти в света в този спорт.

Другите две предложения са за шампионите при юношите по биатлон и ски-бягане Красимир Атанасов и Елеонора Жишкин. Двамата са 8-класници в дупнишката гимназия и също са в очакване решението на проф.Дашева. Одобрените получават по 135 лева месечно.

Националната програма дава възможност за едногодишни стипендии на даровити деца в различни области - култура, образование, спорт...
Към момента 7 деца от Дупница получават стипендии заради успехи в спорта и образованието.

Правото да подават заявления до Община Дупница за кандидатстване имат родителите на съответните деца или самите деца, веднага след като са постигнали успех на национално ниво.

Комисия впоследствие преценява успехите, а кметът подава към съответното министерство молба за стипендия на детето.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK

//