Кметска дъщеря строи хотел пред портите на манастира в Хаджидимово

Яне Янев, снимка: infomreja.bg, архив

Кметска дъщеря строи хотел пред манастира „Св. Георги” в Хаджидимово. Сигналът е подаден в Комисията за борба с корупцията по високите етажи на властта, чийто председател е депутатът Яне Янев.

Имотът е собственост на дъщерята на градоначалника Людмил Терзиев и се води на името на ЕТ „Катерина Терзиева-КТ“, обяви Янев на пресконференция в Благоевград.

Тя се сдобила с терена от Атанас Воденичаров, който от своя страна придобил земята по давност.

На 15 април 2010 година кметът Людмил Терзиев подписал заповед за промяна предназначението на имота и разрешил там да се построи хотел-ресторант, без да има решение на Общинския съвет.

„Комплексът е изграден с бясна скорост, за по-малко от пет месеца. Имам сигнали, че там се работи денонощно, дори от хора, наети по социалните програми”, заяви Яне Янев.

Въпреки че земята се водела земеделска, към нея претенции имали от манастирския комплекс „Свети Георги” над Хаджидимово.

Игуменът на светата обител Теофил Андреев е внесъл жалба срещу строителството в Административиния съд в Благоевград.

В близост до хотел-ресторанта пък имало незаконен зоопарк, в който свободно се разхождали муфлони и други защитени животински видове. Нелегалната зоологическа градина била разположена в горски фонд.

Градоначалникът на Хаджидимово ще бъде извикан в комисията по корупция, за да даде обяснения за действията си.

„Това е един самозабравил се феодал. Той трябва да докаже как е променил предназначението на имота и с какви пари дъщеря му строи този комплекс, където са вложени милиони левове”, каза Янев. Той допълни, че ще сезира и прокуратурата.

Хотелът на Катерина Терзиева се строи с пари по програмата за развитие на селското стопанство, съобщиха от Община Хаджидимово.

 

КОМЕНТАРИ

Наско21:00 - 04.01.2013
Динов пиши се с истинското си име ако си мъж,ама ти си мъж без ташаци...Ти си един страхлив мишок.
sexi14:16 - 05.12.2012
изкарай мульовия от гъза си, че много си са запотил от зор
за "братото"10:13 - 05.12.2012
Евтини дърва няма! Налице е един Мульов пиропатрон,този патрон ще топли вас и жените ви, през дългите тягостни и студени зимни дни.
ZOO08:44 - 05.12.2012
Ако досега и през акъла не му е минало да става депутатин, сега му дадахте хубава идея. Резултата е ясен - същия като на местните избори.

FACEBOOK