Кметовете на Кюстендил и Дупница канят Местан на среща по казуса "Бат Сали"

снимка: infomreja.bg, архив

Кметовете на Кюстендил и Дупница отправиха покана до лидера на ДПС Лютви Местан за среща, на която да бъде обсъден проблемът с мандатите за народни представители от 10-и Кюстендилски избирателен район.

“Учтиво Ви каня на 22.10.2014 г. от 11:00 часа в сградата на Общинска администрация – Кюстендил. Бих искал да обсъдим възможни решения по повод създалото се обществено напрежение относно мандатите за народни представители. Уверени сме, че като лидер на ДПС и като български гражданин няма да останете безучастен към възникналия проблем, предвид и широкия му обществен отзвук”, се казва в поканата на кмета на Кюстендил Петър Паунов.

Повече от 20 000 подписа събраха жителите на двете общини против мандат на ДПС с 864 гласа от 61 528 гласували, като от днес подписката стартира и на национално ниво.

Подадено е искане за оспорване законността на проведените на 5-и октомври избори за народни представители за 43-то Народно събрание в 136-те секции в Република Турция.

Обществеността настоява да бъде променено разпределението на мандатите или ДПС  да оттегли от парламента представителите си в листата за 10-и Многомандатен избирателен район.

 

КОМЕНТАРИ

nikotin20:35 - 20.10.2014
tapagiozi za vssi4ko d.p.s.e krivo na skapana raketa kosmosa i kriv
Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK