Клетвата положена! Рашидов призова за компромис

Снимка: Стоп кадър, Нова тв

Откривам първото заседание на 49 НС, с тези думи Рашидов удари звънеца

Вежди Рашидов (ГЕРБ) откри тържественото първо заседание на 49-ото Народно събрание. Той е най-възрастният депутат, на когото се полага честта да поведе депутатите преди избора на редовен председател.

В зала присъстваха 235 депутати, какъвто бе кворумът и в 48-ото НС. Откривам първото заседание на 49 НС, с тези думи Рашидов удари звънеца.

„На мен се падна честта да открия и 49-ото НС. Уважаеми колеги, вярвам, че разумът е основен, за да може България да се оттласна от дъното. За съжаление днес се срещаме с омраза и отказ за диалог. Само днес ние създаваме необходимото за бъдещето. Завършиха изборите. Срещнах се с много хора – различни, но и еднакви в бедността.

Те нямат големи изисквания към живота освен страхът от оцеляване. Те искат елементарни неща, които държавата им дължи така както доктор за болките им. Бях в село Цар Калоян. Споделяхме си с хората. Единственият проблем, поставен от един човек, бе за едно пътче от селото до гробището. Това е пътят, по който той всеки ден минава. Колко малко иска този човек. Не разбирам какво друго би могло да свали на земята един политик?! Нима това не е основното! Омразата не прави политика. Хората искат стабилно правителство, което да гарантира спокойствие и смислен живот.

Останалото е омраза за сметка на хората. Ние сме в Страстната седмица. Моля ви да смирим нравите си, да наведем глава и да прием, че политиката е низ от компромиси в името на народа. Нека поне сълзите а хората да са чисти. Желая ви ползотворна работа“, бяха думите на Рашидов пред депутатите.
Народните представители положиха клетва.

„Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната. Във всичките си действия да се водя от интересите на народа. Заклех се!“, произнесоха 240-е.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK