Клечков повика в националния двама от “Пирин Благоевград”

снимка: снимка: gong.bg, архив

Селекционерът на националния отбор по баскетбол за кадети Петър Клечков повика двама таланти на клуб “Пирин Благоевград” за лагера в Благоевград. Той стартира на 10 април и ще приключи на 15 април, точно по време на ученическата ваканция.

Клечков прати покани на Ставри Ставрев и Георги Чингов от единствения клуб в града, който провежда тренировки по баскетбол сред момчетата. Първият е роден през 1997 година, а вторият е една година по-голям. Двамата са възпитаници на Бойко Филипов и Юри Джаджаров. Последният благоевградчанин, попадал в национален отбор за кадети бе Райко Дундалов, който също бе забелязан от Петър Клечков. Ставрев и Чингов са хванали окото на специалиста и ще имат шанса да се докажат през следващата седмица.

Националният отбор на България по баскетбол за кадети до 16 години се подготвя за участие на Европейското първенство през лятото. Не познавам повечето състезатели и се доверих на мои колеги при селекцията за Турция”, заяви за ИНФОРМРЕЖА Петър Клечков дни преди подготвителния лагер.

Миналият месец националите ни завършиха последни в класирането без победа на турнира „Тюрк Телеком” в Истанбул, а според наставникът на тима основната причина за това е лошата работа в школите. Кадетите ще тренират в спортната зала на ЮЗУ “Неофит Рилски” и най-вероятно ще изиграят една контрола с БК Академик. Петър Клечков покани всички любители на баскетбола, деца и родители да гледат тренировките и контролата на националния отбор. Вратите на залата са широко отворени за всички.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK

//