КК "Шурикен" - Кюстендил спечели пет от шестте медала на България от 22-то Балканско първенство в Истанбул

Снимки: КК "Шурикен", архив

14 деца от Карате Клуб "Шурикен" взеха участие в 22-то Балканско първенство за деца в Истанбул, Турция, провело се от 19 до 21 май 2017 г. Състезанието беше изключително силно, участваха 711 състезатели от 11 държави.

Емил Димитров беше съдия на първенството, а Веселин Димитров и Джесика Димитрова бяха треньори към националния отбор на България и извеждаха децата в срещите по ката и кумите.

Изключителен успех за Владимир Назъров - III място на ката при 13-годишните, като спечели 3 срещи и загуби само от шампиона, който е представител на домакините с 3 на 2 съдийски гласа.

Деян Миленков направи изключителен дебют - III място на кумите в категория 50 кг при 11-годишните, като за бронзовия медал победи състезателя на домакините за 23 секунди с резултат 10-0.

Трите отбора на КК "Шурикен", които представляваха България в дисциплината отборно ката, се окичиха с медали и вдигнаха купи в трите възрастови групи. При 12-13-годишните - II място за Янислав Миленков, Радин Тихолов и Владимир Назъров, при 10-11-годишните - III място за Деян Миленков, Радослав Йорданов и Мартин Василев и при 8-9-годишни - II място за Асен Миланов, Божидар Сотиров и Лъчезар Петров.

На крачка от медалите останаха Георги Матуски V място ката при 12-годишните, като загуби в битката за бронзовия медал 3-2 гласа от представител на домакините. Асен Миланов се класира на V място ката при 9-годишните, Искрен Тодоров на V място ката при 10-годишните, Лъчезар Петров на VII място ката при 9-годишните и Мартин Василев VII място кумите при 11-годишните.

Християн Василев, Красимира Анастасова, Владимир Котев направиха достоен дебют и спечелиха по една среща.  България спечели 1 златен, 2 сребърни и 3 бронзови медала, като каратеките от КК "Шурикен" Кюстендил спечелиха пет от шестте медала на България.

Всички треньори и съдии, пътували с националния отбор, се гордеят с достойното представяне на бъдещото поколение български каратеки.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK