Кюстендилските състезателки по борба първи в България

снимка: Дани Асенова, infomreja.bg

Девойките от кюстендилския клуб по борба спечелиха отборната титла на Държавния личен отборен шампионат в Бургас. Шампионка в категория 59 кг стана Спортист №1 на Кюстендил за 2011 г. Евелина Николова. Със сребърни медали се окичиха Ивона Стоилова в кат. 63 кг и Венислава Петрова в кат. 72 кг. Синдия Никова зае осмо място в кат. 72 кг.

Людмила Любомирова в кат. 51 кг и Ани Димитрова в кат. 67 кг спечелиха бронзови медала, а Мирослава Божилова е 5-а.

В крайното отборно класиране кюстендилският клуб е с 53 точки, пред „Ботев” /Враца/ и „Черноморец” /Бургас/.

Нели Шомева стана републиканска шампионка при кадетките в кат. 56 кг. Тя бе обявена и за най-резултатната състезателка на първенството. Шампионска титла спечели и Галя Аначкова в кат. 49 кг, а съотборничката й Любка Христова е 5-а. Мирослава Велинова се класира на 7-о място при 60-килограмовите.

При кадетките юстендилският клуб е 6-и в отборното класиране с 30 точки. На първо място е „Херкулес” /Ямбол/ с 42 точки.

Златен медал за кюстендилската школа по борба донесе и Николета Лунджова при момичетата в кат. 48 кг. Трета е нейната съотборничка Деяна Аначкова. Делина Петрова в кат. 40 кг и Десислава Стойкова в кат. 57 кг са пети.

В отборното класиране кюстендилският клуб е пети. Първи са състезателките на „Черноморец” /Бургас/, пред „Херкулес” /Ямбол/ и „Рилски спортист” /Самоков/.

216 състезателки от 35 клуба се бориха на личните отборни шампионати за момичета, кадетки и девойки в Бургас.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK