Кюстендилският "паяк" остава нелицензиран

снимка: Цена Желязкова, infomreja.bg

Товарният автомобил "Ивеко", с който се вдигат неправилно паркираните автомобили в Кюстендил, трябва да получи лиценз за превоз на товари, заради промяна в Закона за движение по пътищата от месец април. За издаване на въпросния лиценз е необходимо той да бъде собственост на предприятие със 100% общинско участие. Такова е общинското предприятие „Дезинфекция, дезинсекция и дератизация”. Междувременно автомобилът продължава да е в отпуск–от началото на месец юли. Точката с предложение за прехвърляне на „паяка” трябваше да бъде гласувана от Общинския съвет в Кюстендил днес.

Местният парламентарист Севделин Атанасов от БСП зададе въпрос за финансовите измерения при ползването на „паяка”. Неговото предложение бе на следващата сесия да се представи детайлна справка за разходите, свързани със съоръжението.

„Виждаме, че няма морален и образователен ефект от него. Откато го няма, пак всеки паркира където реши. Работата му преди това пък беше избирателна”,  коментира общинският съветник. Кметът Петър Паунов заяви, че никога не е бил търсен икономически ефект при използването на „паяка”. Според него, когато е в движение, неправилно паркиралите автомобили по улиците значително намаляват.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK