Кюстендилският клуб по скокове на батут "Евротрамп" се завърна от държавното първенство с 9 медала

Снимки: личен архив

Кюстендилският клуб по скокове на батут "Евротрамп" се завърна от държавното първенство с 9 медала. От 14. до 17. юни 2018г. в градовете Сливен и Ямбол се проведе Държавното първенство по скокове на батут за 2018г. Кюстендилският клуб се представи повече от отлично с 14 състезатели в различните възрастови групи и дисциплини.

На състезанието по двоен мини батут в град Сливен при най- малките Кристъл Станкова стана републикански шампион и взе златния медал. Захари Крумов във възрастова група 9 - 10 годишни се класира трети. При мъжете на двоен мини батут дебютира и  златният  медал взе Георги Аначков. След края на състезанието в дисциплината двоен мини батут състезатели и треньори се отправиха към град Ямбол за надпреварата в олимпийската дисциплина батут.

Състезанието започна с квалификации при най-малките в олимпийската дисциплина, където след оспорвана битка място на финала намериха всички 14 състезатели на кюстендилския клуб ,,Евротрамп".

На  финалната фаза страстите се нажежиха до червено, битката за медалите бе много оспорвана.

Състезанието започна със синхроните, където най-малките кюстендилци Захари Крумов и Димчо Здравков спечелиха златото и окичиха с титлата републикански шампиони за 2018г.

Малко по-големите Светлин Георгиев и Георги Пангев завоюваха третото място

В индивидуалното надпревара кюстендилци отново се представиха достойно.

Във възрастова група момичета до 8- годишна възраст Симона Симеонова стана четвърта, Божидара Георгиева успя да се качи на почетната стълбичка и  взе бронза.

При момчетата битката също беше много оспорвана - Ангел Китанов и Дариан Драгомански станаха съответно шести и седми.

При 8- годишните момчетата на Димчо Здравков малко не му стигна да вземе титлата и стана вицерепубликански шампион – сребърен медал за Димчо.

При 9-10- годишните момичета четвъртата от квалификационния кръг Кристал Станкова успя да изиграе волната си програма по забележителен начин и стана трета в България.

При 9-10 - годишните момчета малка неточност отведе на шесто място класирал се трети в квалификационния кръг Захари Крумов.

Във възрастовата група 11-12 - годишни момчета Георги Пангев и Светлин Георгиев взеха съответно 6 и 7 място.

При 13-14 - годишни момичета в жестоката конкуренция не позволи на Симеона Района да се качи на почетната стълбичка и остана четвърта.

Във възрастовата група 13-14 -  годишни момчета умората и напрежението попречиха на Емануил Валентинов и той не успя да защити републиканската си титла от миналата година. Еманнуил се окичи със сребро.

Главен съдия в олимпийската дисциплина батут индивидуално и батут синхрон бе председателя на кюстендилския клуб – Иво Кръстев.

Националните треньори и ръководството на българска федерация скокове батут наблюдаваха внимателно състезанието и селектираха група от талантливи деца в която намериха място направилните добро впечатление Божидара Георгиева, Симона Симеонова, Димчо Здравков и Кристал Станкова за тях ще бъде организиран специално тренировъчен лагер в град Габрово.

Подготовката на кюстендилци продължава и през летните месеци в залата по скокове на батут на стадион "Осогово" точно там от 21. до 23. септември ще се проведе и международния турнир по скокове на батут купа "Независимост".Към момента са проявили интерес два клуба от Италия четни от Гърция един от Украйна и традиционно всички клубове от страната.

С тази проява се надяваме да популяризираме спорта скокове на батут и да покажем нашия град на всички участници в международният турнир купа ,,Независимост".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK