Кюстендилски ученици с участие в Национална конференция за млади лидери

Снимка: ЕГ - Кюстендил

Кирил Калфин и Петя Васева ще се присъединят към изявени ученици от цялата страна и от чужбина

Кирил Калфин и Петя Васева от 8 „а“ клас на Езикова гимназия „Д-р Петър Берон“ – Кюстендил, са поканени за участие в Национална конференция за млади лидери през лятото на 2022 година в град София.

Те ще се присъединят към изявени ученици от цялата страна и от чужбина, където ще натрупат ценен образователен опит. Заедно с тях ще работят по финалния проект на конференцията - „Гласове на промяна“, чрез който практически ще приложат наученото през седмицата.

София ще бъде тяхната класна стая, докато изследват най-важните моменти от българската история. Ще посетят Националния исторически музей, Президенството, Народното събрание, планината Витоша, църквата „Света София“, парка на децата по света „Камбаните“, ще нощуват със спален чувал в „Музейко“ и ще опознаят редица други културни, природни и исторически забележителности на столицата и околностите й.

По време на конференцията ще имат възможност да участват в интерактивни занимания, дебат, групови симулации, посещения на исторически обекти, които ще им помогнат да развият ключови умения, за да бъдат ефективни лидери, а именно -поставяне на цели, решаване на проблеми, комуникация, работа в екип, уважение и характер.

Ще се срещнат на живо с вдъхновяващи лектори - примери за съвременни български лидери като лекоатлетката Ивет Лалова, комисар Мария Габриел и много други.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK